Machu Picchu

Titel: Machu Picchu

Jaar 2006

60x80 - acryl op doek, mixed techniques

 

 

 

In dit schilderij zie je de wereldberoemde locatie van de Machu Picchu in Peru.

De kunstenares is al vroeg zeer geïnteresseerd in historisch-culturele locaties en hier geeft zij een beeld van haar wens om deze locatie ook eens in het echt te bezoeken...

 

Machu Picchu (van Quechua Machu Pikchu)is een ruïnestad van de Inca's in Peru. In de 16e eeuw is Machu Picchu verlaten om in 1866 herontdekt te worden. Er is in de ruïnes nog veel van de Inca-beschaving terug te vinden.

Aangenomen wordt dat de bouw van de stad Machu Picchu werd begonnen rond 1440, onder leiding van Pachacuti. Tot aan de Spaanse verovering van het gebied in 1532 was de stad bewoond.

Over de functie van de stad zijn wetenschappers het niet eens. Doordat de stad zo ontoegankelijk is, wordt aangenomen dat de stad geen doorsnee functie had. Vaak wordt aangenomen dat Machu Picchu een buitenverblijf was voor koningen en andere hooggeplaatsten. De stad heeft veel verblijven voor edelen en een paar woningen voor hun dienaren. Er konden rond de 750 personen in de stad verblijven. Gedurende de regentijd, als er geen koningen aanwezig waren, zouden er veel minder mensen in Machu Picchu geweest zijn. Toen de Spanjaarden het rijk van de Inca's versloegen, stopte de regelmatige trek van en naar Machu Picchu door edelen en raakte de stad verlaten.

 

In 1983 werd de stad opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een populaire toeristische attractie, die van grote betekenis is voor het toerisme van de hele regio. Per jaar trekt de plaats rond de 400.000 bezoekers.